Малициозност појединаца штети ДОО Чистоћа

Поштовани грађани,

Саша Јечменица

Поводом покушаја обмањивања локалне јавности и најпримитивнијих и најприземнијих медијских насртаја на овај најсложенији локални привредни колектив желим да се обратим Вама као корисницима наших услуга, а у циљу заштитете пословног угледа ДОО „Чистоћа“.

Сходно томе тренутно акценат стављамо на зимску службу коју чине 14 запослених радника овог предузећа и која у употреби има два снијегочистача, специјализовани трактор за зимско одржавање улица и комбиновану машину. Зимску службу иначе чине запослени који у љетњем периоду одржавају улице нашег града прањем истих, а већ мјесец дана иста је са својом зимском опремом стављена у приправност очекујући прве снијежне падавине.

Након првог снијежног таласа настало је незадовољство појединаца из улице Авалске, иначе једне од најстрмијих улица у граду са погрешно паркираним аутомобилима који ометају зимско одржавање. То незадовољство се манифестовало кроз крајње малициозно саопштење усмјерено на рад службе, руководилаца, директора, предузећа у цијелини…. Такође се пријети разним облицима грађанске непослушности.

Но, оно што је нас у ДОО Чистоћа дотакло јесте чињеница да су ти појединци дио нашег колектива који са својих тераса фотографишу уредно очишћењу улицу и на негативан начин коментаришу рад својих колега, који су својим 24 часовним радом и „летећим“ измјенама у току рада за вријеме скорашње снијежне олује омогућили функционалност саобраћајне комуникације у граду. Својим радом „зимска служба“, као и свих година, омогућила је уредно пружање услуге од јавног интереса и исплату зарада и својим критичарима.

Самозвани „протјерани радници“ који се на овај начин оглашавају примитивним саопштењима заборављају да зимску службу чине исти они људи који су свој посао радили и прије 5 година када су им аутори саопштења били руководиоци, и који ће тај посао радити и у наредних пет година, а гаранција томе је њихова професионалност и истакнуте људске особине. Овом приликом истичем и крајње професионалан однос непосредног руководиоца службе, који је као млад човјек који формира своју породицу у нашем граду, добио шансу да покаже своје радне квалитете и користи исту непосредно координирајући рад службе на терену, а не из градских кафана – какав је до сада био случај.

Са друге стране, њихова малициозност иде до те мјере да позивају да се не измирију обавезе према  ДОО „Чистоћа“ иако би, као доносиоци правних одлука у овом предузећу из претходног периода, морали знати да рачуни грађана у себи не садрже цијену рада „зимске службе“ већ искључиво услугу одвоза комуналног отпада (чишћење града финансира општина – односно 0снивач друштва) .

Увидом у податке ГПС информационог система, забиљежено је уредно одржавање улице Авалске у периоду прије давања саопштења, као и кретање  свих машина зимске службе у свим градским саобраћајницама. Потврда овоме је и снимак улице Авалске сачињен у раним јутрањим часовима 08.12.2017.године, од стране радника ДОО „Чистоћа“ који су изашли на лице мјеста трагом издатог саопштења „незадовољних грађана“

На оваква и слична саопштења убудуће нећу давати коментаре, а овај пут сам морао како бих заштитио частан и поштен рад људи који, док аутори лажних саопштења мирно спавају, улажу крајње напоре да  град осване чист и уредан, а припадници службе остају скривени од очију јавности.

Обавјештавамо све грађане да број на које могу добити све информације о раду зимске службе је 067 009 123, а исте позивамо да у току снијежних падавина уредно паркирају своје аутомобиле и омогуће несметано чишћење улица од снијега.